Miljonvinst efter Trisspresent

Det här med att ge bort pengar i present diskuteras det en hel del om huruvida det är kutym eller inte, men det går att komma runt detta och göra det på rätt sätt helt enligt svensk tradition – genom att ge bort en Trisslott gömt bland godis, något som miljonvinnaren Pontus Palmqvist fått och han är nu miljonär.

TrisslotterHos Godisboxen, via länken https://www.godisboxen.se/fodelsedagspresent/, kan man köpa snygga presentförpackningar med medföljande Trisslott om man så vill till någon på dennes födelsedag. Eller som julklapp, annan högtid eller bara för att visa att man tycker om någon. En trisslott var just något som 21 åriga Pontus Palmqvist fick av sin farmor i present. En lott som gav honom hela fem miljoner efter ett besök i tv4-soffan under Trisskrapet en morgon. För Aftonbladet har han berättat hur han där och då inte riktigt förstod vad som hände när programledaren Peter Jihde hoppade upp i famnen på honom, Tilde de Paula skrek rakt ut och hans pappa kom springandes ut från kulisserna. Och inte är väl det så konstigt. Fem miljoner svenska kronor är en hög vinst, trisslottens högsta och mest sällsynta också för den delen. Enligt ekuriren är chansen en på nittio att skrapa fram just den summan. Något som Pontus gjorde.

Kramkalas i studion

När Pontus skrapade fram sin vinst blev det lätt tumultartat i studion. Pontus själv i chock med en pappa om halsen i full färd med att gråta glädjetårar samtidigt som programledarna försöker fråga hur det känns. För visst är det vad man undrar: hur känns det att vinna fem miljoner och vad ska han göra för pengarna? Där och då hade Pontus ingen aning, har han berättat i senare intervjuer, men något han visste var att pengarna förmodligen kommer gå till en jorden-runt-resa. Och visst syns det att han är riktigt omtumlad efter miljonbeskedet, det syns tydligt i klippet med kramkalaset hos tv4 som du kan se genom att klicka här.