Miljoner på skrapet

I februari skrapade 21 Mattias från Skaraborg fram hela 5 miljoner på skrapet – och fick dessutom en pizzadejt med tv4as programledare Tilde de Paula Eby.

triss skrapar vinstNär det kommer till att skrapa Trisslotter i TV så är nog allas vår dröm att lyckas plocka fram skraplotter med höga vinster – och någon som verkligen kammade hem drömvinsten var 21 årige Mattias Aziz Yuksel från Skaraborg i Lidköping. Han lyckades nämligen skrapa fram hela 5 miljoner kronor och i samma veva lyckades han även få en dejt med programledaren Tilde de Paula Eby, skriver Sveriges radio. Men trots att medierna försöker få det att låta som om dejten var Mattias förslag så är sanningen att det faktiskt var tvärt om. Det var nämligen Tilde själv som sa: ”Om du vinner 5 miljoner, då får du bjuda ner mig till Lidköping på en pizza som du gjort själv, deal?” (Källa) – och Mattias var inte sen att nappa på idén och bara någon sekund senare kunde konstateras att han just vann exakt fem miljoner.

Hur vinner man i Triss?

Om man väljer att spela på svenskarnas favoritlott, Trisslotten, är chansen att vinna drömvinsten inte speciellt stor – det är bara ett fåtal som får komma till tvsoffan och skrapa fram belopp i TV. Men chansen att vinna något litet är någorlunda bra. Det är nämligen vinst på 1:5 av lotteriets vinster, men då vinner man normalt sett kanske mellan 30 och 500 kronor. Så om man vill vinna stort är det inte lotterna i butik som man ska satsa på utan snarare lotterna på nätet.

Välja

I Aftonblandet skriver man att det finns två saker som man ska ha klart för sig när det kommer till alla typer av lotterier: chansen att vinna miljonen är liten. Därför är det viktigt att bestämma sig för:

  1. Om det är viktigt att vinsten är hög eller om det är viktigare att inte få en nitlott.
  2. När man har detta klart för sig är det bara att välja vilken lott man ska satsa på.